Кошик
19 відгуків
Ціни можуть різнитись від цін на сайті.Уточнюйте у менеджера

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 25.07).

Солом'янська 1, офіс 301, Київ, Україна
Додати відгук
обладнання та меблі для HORECA і магазинів
+380 (44) 492-69-59
+380 (97) 495-53-00

Обираємо шафу для вина, що забезпечить оптимальні умови для його зберігання

Обираємо шафу для вина, що забезпечить оптимальні умови для його зберігання

Вино вимагає певних умов зберігання для покращення та збереження його смакових якостей, серед яких: правильна температура, захист від потрапляння ультрафіолету, оптимальна вологість, відсутність коливань та вібрацій.

Шафи для вина за принципом роботи нагадують традиційні холодильники, альо володіють конструктивними особливостями, що дозволяють забезпечити всі ці умови.

Серед основних функції винних шаф:

- охолодження вина до температури необхідної для подачі та довгострокового зберігання;

- зберігання пляшок в горизонтальному положенні з метою уникнення висихання натуральної пробки та контакту вина з повітрям;

- захист пляшок від потрапляння ультрафіолетових променів;

- захист вина від будь-яких вібрацій, забезпечення повного спокою.

- забезпечення найкращої презентації вина.

Шафі широко використовуються в ресторанах, винних магазинах, барах, приватних квартирах та будинках.

При різноманітності моделей винних шаф, важко зробити свій вибір. Необхідно враховувати основні ключові моменти, щоб безпомилково визначити ту модель шафі, яка буде максимально відповідати вашим вимогам.

Технологія охолодження винної шафи:

1. Термоелектрична - економ варіант, робота на елементи Пельтьє, іншими словами, пластина яка при подачі напруги з одного боку нагрівається, а з іншого охолоджується.

Переваги:

- низька вартість;

- компактність пристрою;

- відсутність будь-яких вібрацій;

- можна включати відразу після транспортування.

Недоліки:

- неможливо вбудувати;

- низька надійність;

- постійний шум при роботі.

2. Компресорна - найбільш популярна, працює за рахунок стиснення і розширення газу. Тепло виділяється при стисненні газу компресором, а при розширенні - поглинається.

Переваги:

- висока надійність;

- найбільш досконала технологія;

- деякі моделі підходять для вбудовування.

Недоліки:

- звук при включенні компресора;

- довговічність шафи безпосередньо залежить якості компресора;

- винні шафи орієнтовані для роботи в ресторані можуть бути досить гучними.

3. Абсобційна - абсолютно безшумна, відсутні будь-які механічні, рухомі частини.

Переваги:

- повна відсутність шуму.

Недоліки:

- висока вартість;

- високі витрати електроенергії;

- наявність небезпечних хімічних речовин в системі;

- не розповсюджена.

Винні шафи діляться на дві групи: вбудовані та окремо стоячі.

Вбудовувані винні шафи є найбільш дорогими, що пов'язаність язано з більш удосконаленою системою охолодження. Вбудовувані винні шафи, наприклад, під стільницю або підлогові вбудовуються, оснащені знизу гратами, за якими розташовуються вентилятори і радіатори системи охолодження, що забезпечує можливість вбудовувати шафи без зазорів.

Окремо стоячі винні шафи призначені для автономної установки. При цьому радіатор системи охолодження знаходиться в бічних стінках або на задній стінці винної шафи.

Настінні вітрини призначені для розміщення на стіні, завдяки своїй компактності та мінімальній глибині можуть встановлені в приміщеннях практично будь-якої площі і при цьому не будуть красти простір.

Винні шафи відрізняються також:

- матеріалом виготовлення фасаду: дерево різних порід, метал, пластик, скло та їх комбінації;

- типом полиць: статичні або висувні;

- матеріалом виготовлення полиць: дерево, ламіноване дерево або хромована сталь.

Завдяки сучасному дизайну, винні шафи можуть стати повноцінною частиною та прикрасою інтер'єру єру.

Однак, крім зовнішніх характеристик, шафи можуть мати різні температурні зони.

Існує кілька різновидів шаф для зберігання вина: однозонові, двозонові та трьохзонові винні шафи, а також мультизонові винні шафи.

Найбільш затребуваними є винні шафи з двома зонами охолодження, так як для білих вин рекомендована температура зберігання - 6 С, а для червоних - 16-18 С.

У тієї годину як мультизонові є шафі з однією зоною охолодження, але різною температурою: внизу вона нижча, вгорі вища.

Однією з важливих складових роботи винної шафи є циркуляція повітря, що забезпечує розподіл холодного повітря та рівномірне охолоджування вина.

Для вина дуже важливо, щоб температура зберігання була постійною, навіть якщо температура навколишнього середовища значно коливається.

Підтримка правильного рівня вологості відіграє вирішальну роль для успішного довготривалого зберігання вина. Винні шафи забезпечують рівень вологості вище 50% завдяки застосуванню ефективних систем регулювання циркуляції повітря та охолодження.

Очищення повітря всередині шаф проводитися за допомогою фільтрів на основі вугілля.

Винні шафи мають ізольовані скляні двері зі спеціальним захистом від ультрафіолетових променів.

Світлодіодне освітлення гарантує ідеальне підсвічування інтер'єру єру без ультрафіолетового випромінювання, оскільки світлодіодний спектр його не містить.

Світлодіоди виділяють лише невелику кількість тепла, і тому вина можуть бути представлені під таким освітленням протягом тривалого періоду часу, не нагріваючись.

З професійною шафою ві можете бути впевнені, що вино зберігається в оптимальних для нього умовах.

Для отримання додаткової інформації та оформлення замовлення звертайтеся:

📧 horeca@merx.ua

Ми допоможемо підібрати рішення, яке максимально відповідає вашим потребам.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner